Mobiel internet

Natuurlijk kies je bij je iPhone abonnement ook voor mobiel internet. Dit is echter nog niet zomaar gedaan, want bij mobiel internet is het toch zaak een aantal dingen in het oog te houden. Waar iedere consument wel naar kijkt is de data. Het is van belang dat de inschatting op het verbruik goed is, want bij sommige abonnementen is het niet zo eenvoudiger om hier later nog wijzigingen in aan te brengen. Als je eenmaal de keuze voor de data gemaakt hebt kun je bij de providers van de abonnementen ook eens nagaan hoe zij omgaan met niet verbruikte data. Heb je als klant de mogelijkheid deze over te hevelen naar de volgende maand of verdwijnen alle overgebleven MB’s gewoon als sneeuw voor de zon? Dat laatste komt veel voor, dus vandaar dat dit een belangrijk puntje is, mits je dit uiteraard graag wilt kunnen doen.

Onbeperkt internetten

Bij abonnementen zie je bij mobiel internet geregeld ook dat onbeperkt internetten mogelijk is. Hiervoor dient dan wel een behoorlijk geldbedrag neer te worden geteld maandelijks, maar dan heb je dus ook alle gelegenheid om onbeperkt mobiel te gaan internetten. Lees in dit geval echter wel altijd de kleine lettertjes, want er kunnen namelijk toch wel wat addertjes onder het gras zitten, onder meer met betrekking tot de snelheid en eventueel kan er ook nog een Fair Use Policy gehanteerd worden die misbruik van het onbeperkt internet bij je abonnement moet voorkomen. Onbeperkt internetten vind je zowel terug bij sim only als bij reguliere abonnementen.

Gebruik van wifi

Het is verstandig om je iPhone zo in te stellen dat deze altijd op een wifi signaal over zal schakelen als deze hiertoe de mogelijkheid vindt. Dit kan de hoeveelheid data die je verbruikt namelijk flink verlagen en dat is natuurlijk nooit weg. Zoveel mogelijk gebruik maken van wifi is dan ook gewenst indien je ervoor wilt zorgen dat je met een minimale hoeveelheid data al toe kunt komen iedere maand.